Арт терапия за деца и възрастни

“Децата не приличат
толкова на родителите си,
колкото на времето си”

Няма родител, който да не се е питал успява ли да задоволи действителните потребности на детето си. Защото децата най-често изразяват нуждите си индиректно или по различни причини ги потискат.

Всички деца обичат да рисуват! А тук рисуваме с пръсти

Рисуват увлечено, съсредоточено, защото там, върху белия лист директно и уверено описват себе си, околните, важните, добрите, лошите, радостта, страха, любовта, желанията, копнежите, мечтите… Там, изпод детските ръчички “на бял свят” се появява светът, както го вижда и чувства детето, изпълнен със слънце, дъжд, белязан с любовта на мама и татко или с тъга и несподелени желания.

В тихата и спокойна среда на Dafne Art Center под ръководството на клиничната психоложка Дафинка Зарева, вашето дете може да се освободи от определени блокади и задръжки от различно естество, да развие своята креативност, да се научи да се изразява, а защо не и да прояви дарбите и заложбите си.

“Вслушвайте се в децата си!” съветва с усмивка Дафи Зарева и добавя, че децата на новото време са надарени с изключителна любов и красота и колкото са наши потомци, толкова са и наши учители и мощни съюзници в стремежа ни към един по-добър свят. Посланията на детските ръчички носят изключителна чистота, хармония и любов и могат да станат проводник на фундаментални истини на Земята.

 

Арт Терапия за възрастни – чрез рисуване с пръсти:

  • За освобождаване на стреса
  • За освобождаване на потиснати емоции
  • За спокойствие и хармония