Групови четения

Лекции, книги, беседи, практики, упражнения, медитации

Всеки човек в един етап от живота си си задава фундаменталните въпроси като „Кой съм аз?“, „Какъв е смисълът на присъствието ми на земята?“, „Какво е животът?“, „Какво е смъртта?“. От момента, в който човек реши да погледне навътре в себе си, да разбере кой е той и кой може да бъде следва въпросът „Как?“.

Страданието е принуждавало човек през цялото му съществуване и през вековете да търси нещо извън себе си и това неназовано нещо е Абсолюта. Търсещият човек може обаче да избере пътя на знанието чрез:

  • Себепознание като отговор на въпроса „Аз познавам ли себе си? Аз осъзнат ли съм за себе си?“
  • Наблюдение и разбиране
  • Пътя на освобождаването
  • Пътя на знанието за Вселената
  • Пътя на обновлението чрез еволюция на съзнанието

Еволюцията на човека е въпрос на избор, дали ще тръгне по пътя на знанието или чрез страданието, болестите и вътрешните и външни конфликти.

В групите по четене човек се запознава и черпи знания от различни Школи по мъдрост от древността до днес. Събрани знания от Словото на Учителя Дънов, Щайнер, Гурджиев и други древни Мастери и велики Учители.

Събрани знания от практичната психология, есенциалната психология, духовната психология, антропология, психоантропология и много други източници.

Всички търсачи на истината, на хармония, на мъдрост и красота, на добро здраве са добре дошли в групите. Групите се провеждат по график, няма изисквания, няма ограничения на броя участници. За желаещи извън България има възможност за включване по скайп. Присъединете се към нас!