Су Джок

Изисквания: няма

 

Какво е Су Джок?

В превод от корейски Су означава ръка, а Джок е ходило. Су Джок терапията е метод за лечение с използване на ръцете и ходилата. Пръстите на ръцете и краката са една независима система за саморегулация, дадена на човека от самата природа в името на съхранението на неговото здраве.

Едно от първите неща, които вижда и разглежда всяко бебе са собствените му ръчички. Новороденото човече ги  разглежда с интерес, запознава се с тях и сякаш ги изследва! Вероятно това е за да се привлече вниманието на човека, да му се помогне да открие лечебните системи, заложени в ръцете, колкото е възможно по-рано.

Много клинични примери доказват, че върху дланите и стъпалата е заложен Духът на изцелението и възможностите сами да си помогнем, да възстановим и съхраним своето здраве. В структурата на ръката и ходилото се наблюдава изумително подобие на структурата на човешкото тяло. Удивителен е факта, че нашите пръсти съдържат информация за състоянието на нашето здраве.

Върху пръстите се намира така наречената система на съответствие, която е съставена от високо-активни точки, свързани с всички области на тялото. Когато въздействаме върху тези точки, ние можем да си помогнем, да излекуваме себе си по бърз и прост начин. Когато овладеем различните  начини на въздействие ще можем да преодоляваме болестните състояния или да извършваме профилактика срещу тяхната поява. Изучавайки различните  начини и способи ще можем да лекуваме не само себе си, но ще можем да помагаме и на други  хора.

Този метод е разработен от корейския професор Пак Дже Ву, който ни остави едно богато наследство от знания и практики. Методът е много ефективен, безопасен за прилагане, универсален и достъпен за  всеки.

Су Джок терапията дава нов поглед в иглотерапията, лечение с магнити,  със семена, Онури медицината и още много други начини, които могат да се изучат по раздели в различни курсове. Това е методът, който ни помага да усетим мъдростта и силата на природата, заложени в нас самите.